Blog

Vykročte do jara pravou nohou

KUDRNATÉ VLASY NA JAŘE: VYZKOUŠEJTE REGENERAČNÍ RUTINU

Jaro s sebou přináší změnu počasí, která má vliv i na kadeře, které jsou po zimním období obecně suché a lámavé.


Je to možná období roku, kdy jsou nejslabší a snadněji vypadávají: letošní jaro je ten správný čas na změnu rutiny a zavedení regeneračních zábal a schopných dodat našim kudrnatým vlasům vitalitu, pohodu a jas.

Zde jsou 3 základní doporučení produktu pro omlazující rutinu:

  1. Sérum pro obnovení rovnováhy pleti

Sérum Rebalancing Scalp Serum je lehké a snadno se vstřebává, ideální pro obnovení rovnováhy produkce kožního mazu, hydrataci pokožky a revitalizaci kořínků, podporuje zdravý a silný růst vlasů. Když jej nanesete, dopřejte své pokožce povzbuzující masáž, můžete to udělat jak prsty, tak masážním hřebenem , zlepší svůj účinek a poskytne vám úžasný pocit relaxace!

  1. Nezapomínejte na hloubkové čištění + maska

Čistící šampon jemně odstraňuje nahromaděné produkty z pokožky hlavy, zatímco maska lehká výživná maska Divina umožňuje rychlé vstřebání všech živin do vlasů. Používejte je v kombinaci, cca jednou za tři měsíce: vaše kadeře zůstanou déle lehké a čisté!

  1. Styling s přirozeným efektem

Na jaře nezatěžujte své kadeře přeháněním množství produktů a množstvím. Pro styling s přirozeným efektem stačí dva spojenci: Curl-Activating Volumizing Mousse a Natural Effect Styling Gel . Aplikujte Volumizing Mousse před gelem pro aktivaci objemu a kudrlinek a pokud chcete, aplikujte znovu gel, abyste fixovali definici. 

MASÁŽ KŮŽE: KDY A PROČ VAŠI POKOŽKU ROMAZLOVAT

MASÁŽ KŮŽE: KDY A PROČ VAŠI POKOŽKU ROZMAZLOVAT

Masáž pokožky je opravdu blahodárný pro každý typ vlasů, zklidňuje pokožku, stimuluje růst vlasů.

 

PROČ TO DĚLAT?

Masáž pokožky je vynikající přírodní metodou, jak tonizovat vlasovou pokožku, odstranit problémy se svěděním a lupy a podpořit zdravější, a především rychlejší růst vlasů.
Masáž ve skutečnosti stimuluje mikrocirkulaci pokožky a přivádí větší množství krve do oblasti pokožky hlavy: více krve znamená více kyslíku a více živin a následně větší přísun prospěšných látek jak pro pokožku, tak pro vlasy  

KDY TO UDĚLAT?

Je velmi důležité, aby byla vaše pokožka v době masáže vlažná, takže ideální je to udělat při mytí vlasů – zejména při aplikaci Hydratačního šamponu .


Pozor, nedělejte to příliš často: masáž vlasové pokožky stimuluje tvorbu kožního mazu.

Jak pečovat o vlasy v létě?

Zdá se vám, že udržet kadeře měkké, pevné a chráněné během dovolené – zejména na pláži – jako nemožný úkol? To je důvod, proč jsme vytvořili perfektní rutinu pro dovolenou na pláži! Zde jsou tipy od našich odborníků.

Blíží se snad nejúžasnější období v roce – léto, dovolené. Je mnoho dotazů, jak chránit Vaše vlasy během letních dnů, u moře, …

Před odchodem ven:

navlhčete vlasy pomocí Refresheru čistou vodou;
hydratujte a zjemněte vlasy bezoplachovým hydratačním krémem: je to základní krok k odstranění krepatění a zabránění jejich lámání;
stylingové produkty nejen poskytnou definici, ale také ochranu 
pokud jsou Vaše kadeře obzvlášť křehké, aplikujte kapku ochranného a restrukturalizačního oleje pro další fixaci kutikuly a výživu vlasů;

Během dne

Ranní styling je nezbytný, to jistě, ale sám o sobě k ochraně Vašich kadeří nestačí! Po koupání v moři (nebo v bazénu) okamžitě opláchněte kadeře velkým množstvím čisté vody, abyste odstranili sůl a chlór a zabránili vysychánívlasů;

vždy s sebou noste Refresher,který hydratuje a zjemňuje kadeře, jakmile ucítíte, že začnou být přeschlé. Můžete promíchat vodu s jemným olejíčkem nebo bezoplachovým krémem.

 

Na konci dne

Den na pláži skončil, ale váš večer teprve začal? K oživení vašich kadeří stačí jen několik jednoduchých kroků:

navlhčete své kadeře naposledy pomocí Refresheru;
pokud potřebujete kudrnám pouze dodat jednoduché osvěžení a možná i trochu objemu, aplikujte pěnu na objem a vlasy u kořínků protřepejte, aby byly světlejší;
pokud jsou obzvlášť suché nebo krepaté, naneste trochu oleje, stačí opravdu málo, aby se vlasy nezatížily.
SULFÁTY, PARABENY, BENZÍN, SILIKONY: PROČ SE JIM VYHÝBAT?

Jdeme popořadě. Sírany jsou chemické sloučeniny používané v nejrůznějších souvislostech k odstranění mastných látek – i těch nejobtížnějších, jako jsou motorové oleje nebo průmyslová maziva. Jejich částice se ve skutečnosti pevně vážou na částice tuku a při oplachování sundají s sebou i mastnotu a případné nečistoty. My (a hlavně naše děti) je máme tak rádi pro všechnu tu velmi lehkou a voňavou pěnu, kterou produkují... Ale pozor! Protože tato pěna odebírá i maz, základní látku pro zachování přirozeného zdraví a výživy vlasů, dělá je suchými, lámavými a především velmi krepatými - noční můra zejména pro nás, co máme kudrnaté vlasy.

I parabeny jsou sloučeniny chemické povahy: jejich složení umožňuje konzervovat produkty, do kterých jsou vloženy, a právě z tohoto důvodu je mnoho velkých společností používá jako konzervanty. Navíc jsou stejně jako sírany levné a na trhu snadno dostupné, což znamená, že je hojně využívají velké společnosti. 

Petrolatum je želatina získaná z rafinace ropy, často používaná ve složení vlasových přípravků. Skládá se z nasycených uhlovodíků a je velmi bohatý na uhlík, vytváří kolem pokožky a vlasů film, který jakkoli se může zdát ochranný, je nenechává volné a nedovolí jim dýchat, což časem ovlivňuje jejich zdraví a přirozenou krásu.

A konečně - silikony jsou filmotvorné látky, které mají okamžitý rozčesávací účinek na vlasy, díky nimž jsou zároveň disciplinované a lesklé: nesmíme se však nechat zmást všemi těmito vlastnostmi, protože ve skutečnosti z dlouhodobého hlediska pronikají do vlasů, brání jejich přirozené hydrataci a dělají je ještě suššími, což má přesně ten účinek na naše kadeře, kterému se chceme vyhnout.

Je pravda, že není všechno zlato, co se třpytí...

 

PÉČE O VAŠE VLNKY: TRIKY, KTERÉ VÁM POMOHOU ZAČÍT

Dříve nebo později to přijde: osvícení ve chvíli, kdy si uvědomíme, že naše přirozená krása a krása našich vln je jediná, která nás může skutečně rozzářit. Ale musíte začít správně! První kroky k obnovení přirozeného zvlnění jsou velmi jednoduché, ale velmi velmi důležité a vyžadují vytrvalost a trpělivost..

Teplo je jedním z nepřátel pro kudrnaté vlasy, hlavně rovnání teplým vzduchem Vaše vlnky dokáže hodně poničit. Pokud vlasy sušíte fénem nastavte fén na nízkou teplotu a obrňte se trpělivostí a vysušte vlasy pomocí difuzéru. 

V běžných vlasových produktech se téměř vždy používají chemikálie, díky nimž lokna vypadá hned hezčí, ale ve skutečnosti ji vysuší a uzamknou, takže do vlasů se nedostane žádná výživa. Zde je to, co je nezbytné z péče vyloučit:

  • Sulfáty 
  • Silikony 
  • Minerální oleje 
  • Alkohol a parfémy 

 

Kadeře myjte pouze jednou, maximálně dvakrát týdně a dávejte pozor, abyste se jich co nejméně dotýkali rukama. Pokožce to umožní obnovit přirozenou produkci kožního mazu a postupně uvidíte, že vaše kadeře zůstanou čisté a chráněna déle.

Kadeře by se nikdy neměly česat nasucho, protože hrozí lámání.

Upozornění: toto jsou základní rady, platné pro všechny druhy vlnek a kudrlinek. Každý z nás je však jiný a má jiné potřeby. Naše rada zní: experimentovat, experimentovat a znovu experimentovat, dokud nenajdete tu dokonalou péči, abyste zazářili co nejlépe!

 

Pečující olej Shaeri

 

Tento multifunkční olej lze použít ve chvíli, kdy jsou Vaše vlasy suché až velmi suché. Aplikovat ho můžete před samotným šamponováním nebo v případě velmi suchých vlasů provést tzv. olejovou lázeň. Pokud využijete čepici nebo šátek, účinky se znásobí!

 

Olej nanášejte na suché konečky vlasů, dejte si pozor, aby se olej nedostal do délek a nevznikl tak mastný efekt. Máme pro Vás malý TIP: Pečující olej naneste do konečků přes noc, ráno budou o dost jemnější. :)

 

V letních měsících bude olej sloužit jako ochrana vlasů před sluncem, které je vysušuje a zachová hydrataci uvnitř vlasu. Olej naneste i před koupáním, ochrání vlasy před agresí chlorované nebo mořské vody, která vlasy nejen že napadá, ale také dráždí pokožku hlavy.

 

Náš pečující olej můžete po celý rok nanášet i na tělo po sprše i na obličej! V létě kvůli nadměrnému slunci a koupání, ale i v zimě budou Vaše vlasy nejvíc trpět suchostí. V obou případech bude olej Vaším nejlepším spojencem pro hydratovanější a jemnější pokožku! :)

Jak začít s CGM..?

Jako první krok, je potřeba vlasy očistit/FINAL WASH. Špatnou péčí a používáním nevhodných prostředků je nejspíše vlas obalený nesmývatelnými silikony a dalšími chemickými usazeninami. Takto uzavřený vlas nemůže přijmout žádnou výživu, vše zůstane jen na povrchu. Je nutné takové vlasy zbavit této nepropustné vrstvy. K očistě budete potřebovat šampón obsahující sulfáty (laurel sulfát nebo coco culfát) bez silikonů. Pokud máte hodně tvrdou vodu, je dobré použít chelátový šampónJakmile máte své vlasy očištěné, naneste masku pro výživu, zabalte do igelitu a 30 minut nechte působit.

Pořádně vlasy opláchneme, naneseme rozčesávadlo a vlasy rozčešeme buď hřebenem nebo prsty. Následně vlasy opět pořádně opláchneme. Závěrečný oplach udělejte chladnější vodou. Chlad zatáhne vlasové kutikuly a uzavře uvnitř hydrataci. Ještě do mokrých vlasů naneseme leave-in (jemným vlasů nemusí vždy sedět a může je zatížit, v tomto případě můžete vynechat) a následuje vhodný styling. Dále vlasy vymačkáme do trička nebo vhodného ručníku, použijeme diffuzér nebo necháme volně uschnout. Následně se po final wash používají jen výrobky schválené pro CGM.

Péče o kudrlinky našich nejmenších

Několik jednoduchých kroků pro obrovské výsledky: zde jsou tipy našich odborníků, jak navždy odstranit strach z hřebenu - pro vás i pro vaše dítě.

  • Nejprve se ujistěte, že konečky vlasů jsou vždy zdravé a pevné ,  v případě suchých a roztřepených konečků jsou první zodpovědné za tvorbu uzlíků.
  • Před zahájením mytí rozmotejte kadeře u dítěte pouze rukama : začněte od konečků a pokračujte ke kořínkům (takto se vyhnete vytváření příliš velkých uzlů a přílišnému tahání vlásků) a trpělivě oddělujte pramen jeden po druhém.
  • Šampón nanášejte jen k hlavě, vždy je nutné vlasy pořádně opláchnout.
  • Stejně jako v předešlých bodech postupujte i při nanášení kondicionéru před použitím hřebenu: nejenže trvale odstraníte větší objem uzlů, ale masáž také umožní kondicionéru lépe proniknout do vlasů a vyživit je do hloubky .
  • Pokračujte v pročesávání kadeří ihned po aplikaci kondicionéru , než jej opláchněte pomocí dřevěného hřebenu se širokými zuby nebo tangle teezeru .
  • Při ukládání miminka do postýlky zavažte kadeře nad hlavičkou měkkou gumičkou : nebudou se tak dřít o polštář a na úrovni kořínků se nebudou tvořit uzlíky.

Bez slz a bez křiku se koupání může stát záminkou, jak si užít chvilku pohody a péče o vaše dítě: řada Baby Curly je navržena speciálně pro tento okamžik.

 

 

KUDRNY LESKLÉ JAKO HEDVÁBÍ

 

Ty lesklé, hedvábně jemné kadeře , které máte když právě odcházíte od kadeřníka: pořád se vám o nich v noci zdá, že? Odhalujeme tajemství: Mít je takhle doma je nejen možné, ale stačí k tomu pár jednoduchých triků !

 

Nemyjte si vlasy příliš často : mytí odstraňuje přirozený maz z kudrlin, zanechává je křehčí a více vystavené škodlivým činidlům a usnadňuje vzhled vysušení, a tedy krepatění.

Jídlo je základním spojencem pro vaše kadeře: strava bohatá na keratin ( například ančovičky, zelená listová zelenina a ořechy) a vitamín B a antioxidanty (obsažené v potravinách, jako jsou jogurty, luštěniny – zejména sója a fazole – a obiloviny, banány). , vejce), ve skutečnosti viditelně pomáhá ke zdravým a lesklým vlasům - stejně jako pití velkého množství vody po celý den.

Při mytí použijte několik malých tipů:

  • nepoužívejte příliš mnoho šamponu : jen si naneste malé množství na ruku a před aplikací jej nařeďte a v případě potřeby přidejte po troškách;
  • vždy proveďte poslední opláchnutí vlažnou vodou : pomůže to uzavřít vlasovou pokožku a zabránit vysoušení a krepatění;

Jak na konci mytí, tak pro ochranu kadeří vždy aplikujte ochranný olej , věnujte pozornost správnému množství a soustřeďte se zejména na konečky : dáte-li ho příliš málo (nebo ho nedáte vůbec), ve skutečnosti zanechá Vaše kadeře suché, krepaté a křehké, zatímco nadměrné množství je zatěžují a ničí jejich pružnost a definici.

Jste připraveni znovu prožít sen o vlasech zářivých jako hedvábí?

 

SILNĚJŠÍ A ZÁŘIVĚJŠÍ KADEŘE: VŠECHNA TAJEMSTVÍ ALOE VERA

Věděli jste, že aloe vera se používala ke kosmetickým procedurám již od starověkého Egypta? Ve skutečnosti se zjistilo, že jej už používala Kleopatra, aby byla její pokožka pružnější a vlasy jasnější; navíc je po staletí hojně využíván v ajurvédské medicíně, a právě díky tomu tak dobře známe všechny jeho blahodárné vlastnosti. Dokonce i dnes je považována za jednu z rostlin s největšími přínosy jak pro pokožku, tak pro vlasy. Proto je jednou z ingrediencí, které v našich produktech používáme nejvíce!

Jeho nejznámější vlastností je určitě hydratační. Proniká do vlasů, hluboce je hydratuje, účinně a trvale bojuje proti suchu, křehkosti a krepatění.

Je velmi cenným spojencem pro růst vlasů. Stimulací mikrocirkulace umožňuje kadeřím růst nejen zdravě a silně, ale také rychleji; navíc účinně bojuje proti vypadávání vlasů.

Díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem zklidňuje a čistí pokožku, odstraňuje svědění a lupy a reguluje tvorbu kožního mazu zcela přirozeným způsobem (a tím udržuje vlasy déle čisté).

Nejen, že čistí pokožku, působí na vlasy po celé délce, zbavuje je smogu a nečistot a dělá je okamžitě hedvábnější a lesklejší.

Stručně řečeno, aloe vera je kouzelný lektvar pro kudrnaté vlasy!

Jak poznat svůj typ vlasů aka poréznost vlasů

Slovem „poréznost“ označujeme schopnost vlasů absorbovat a zadržet vlhkost a oleje. Znát poréznost svých vlasů je klíčovým bodem pro správný výběr produktů, které budou vhodné na vaše vlny a kudrliny. Je dána genetikou, ale i péčí, jinak řečeno vaše vlasy ovlivňuje i to, zda vlasy barvíte či žehlíte. Rozlišujeme tři typy a to vysokou, střední a nízkou poréznost.

Vysoká se vyznačuje svou hrubostí, vlasy mají větší tendenci se cuchat a bývají poškozené již zmíněným barvením, žehlením či zesvětlováním. Velkou nápovědou vám bude to, pokud přejedete vlas nahoru a dolu a ucítíte “šupinky”. Vlasy jsou tzv. “otevřené” a tím dobře nasakují vodu, barvy, přípravky, ale i vlhkost ze vzduchu, čímž dochází k tolik nenáviděnému krepatění. V zimě dochází k častému lámání vlasů. Výhodou je, že na takových vlasech dobře drží účesy. A jak o takové vlasy vlastně pečovat? Dopřejte svým vlasům protein alespoň 1x týdně a to buď ve formě zábalů nebo jednoduše používejte přípravky obsahující tuto složku. U tohoto typu vlasů se doporučuje méně šamponu a více cowash, díky tomu vlasy přijmou více hydratace. Nejlepšími pomocníky pro vaše vlasy budou oleje jako např. olivový, ricinový, avokádová nebo shea butter. V neposlední řadě používejte leave-in, vlas hezky uzavře a zachová si tak svou hydrataci do příštího mytí. 

Nízkoporézní vlasy jsou většinou minimálně chemicky ošetřované. Hlavním znakem je to, že pomaleji nasakují vodu a také déle schnou. Mohou klamat zdravě vypadajícím vzhledem, ale takové vlasy jsou “uzavřené” a tím pádem těžko přijímají hydrataci či výživu. Vlasové produkty nebo oleje se na vlasech usadí, obalí je a tím vlasy zatíží a nemají objem. Oproti vysoce porézním vlasům mají méně sklony k lámání a třepení. Takové vlasy potřebují hloubkové čištění ke zbavení nahromaděných usazenin. Lépe budou fungovat spíše gely a pěny, než krémová či máslová textura. Produkty doporučujeme aplikovat do vlhkých vlasů, dokud jsou “otevřené”. Olejů se nebojte, jen zvolte lehčí variantu např. jojobový nebo arganový. 

Střední je logicky něco mezi. :) Vlasy nejsou tolik zničené a lépe udrží hydrataci uvnitř vlasu. Obvykle jsou pružné a mají objem. V posouzení s ostatními vyžadují méně péče a vypadají zdravě.

Existuje mnoho způsobů, jak zjistit svůj typ vlasů. Nejlepší je tzv. test se sklenicí. Provádějte ho vždy až po final wash bez dalších přípravků. Vlasy nechte volně uschnout. Do skleničky nalijte vlažnou vodu a vlas položte na hladinu, kterou prstem narušíte. Výsledek se dozvíte do 5 minut. Pokud vlas klesne na dno, jedná se o vysokou poréznost. Vlas, který se drží na hladině značí nízkou poréznost. Je-li částečně ponořený nebo pomalu klesá, má střední poréznost. Nutno poznamenat, že test se sklenicí není 100% průkazný. 

Doufáme, že vám tento článek pomohl zjistit, jaký typ vlasů máte a na www.divabara.eu najdete vhodné produkty, které udělají z vašich vlasů korunu krásy. :)