Péče o kudrlinky našich nejmenších

Několik jednoduchých kroků pro obrovské výsledky: zde jsou tipy našich odborníků, jak navždy odstranit strach z hřebenu - pro vás i pro vaše dítě.

  • Nejprve se ujistěte, že konečky vlasů jsou vždy zdravé a pevné ,  v případě suchých a roztřepených konečků jsou první zodpovědné za tvorbu uzlíků.
  • Před zahájením mytí rozmotejte kadeře u dítěte pouze rukama : začněte od konečků a pokračujte ke kořínkům (takto se vyhnete vytváření příliš velkých uzlů a přílišnému tahání vlásků) a trpělivě oddělujte pramen jeden po druhém.
  • Šampón nanášejte jen k hlavě, vždy je nutné vlasy pořádně opláchnout.
  • Stejně jako v předešlých bodech postupujte i při nanášení kondicionéru před použitím hřebenu: nejenže trvale odstraníte větší objem uzlů, ale masáž také umožní kondicionéru lépe proniknout do vlasů a vyživit je do hloubky .
  • Pokračujte v pročesávání kadeří ihned po aplikaci kondicionéru , než jej opláchněte pomocí dřevěného hřebenu se širokými zuby nebo tangle teezeru .
  • Při ukládání miminka do postýlky zavažte kadeře nad hlavičkou měkkou gumičkou : nebudou se tak dřít o polštář a na úrovni kořínků se nebudou tvořit uzlíky.

Bez slz a bez křiku se koupání může stát záminkou, jak si užít chvilku pohody a péče o vaše dítě: řada Baby Curly je navržena speciálně pro tento okamžik.

 

 

KUDRNY LESKLÉ JAKO HEDVÁBÍ

 

Ty lesklé, hedvábně jemné kadeře , které máte když právě odcházíte od kadeřníka: pořád se vám o nich v noci zdá, že? Odhalujeme tajemství: Mít je takhle doma je nejen možné, ale stačí k tomu pár jednoduchých triků !

 

Nemyjte si vlasy příliš často : mytí odstraňuje přirozený maz z kudrlin, zanechává je křehčí a více vystavené škodlivým činidlům a usnadňuje vzhled vysušení, a tedy krepatění.

Jídlo je základním spojencem pro vaše kadeře: strava bohatá na keratin ( například ančovičky, zelená listová zelenina a ořechy) a vitamín B a antioxidanty (obsažené v potravinách, jako jsou jogurty, luštěniny – zejména sója a fazole – a obiloviny, banány). , vejce), ve skutečnosti viditelně pomáhá ke zdravým a lesklým vlasům - stejně jako pití velkého množství vody po celý den.

Při mytí použijte několik malých tipů:

  • nepoužívejte příliš mnoho šamponu : jen si naneste malé množství na ruku a před aplikací jej nařeďte a v případě potřeby přidejte po troškách;
  • vždy proveďte poslední opláchnutí vlažnou vodou : pomůže to uzavřít vlasovou pokožku a zabránit vysoušení a krepatění;

Jak na konci mytí, tak pro ochranu kadeří vždy aplikujte ochranný olej , věnujte pozornost správnému množství a soustřeďte se zejména na konečky : dáte-li ho příliš málo (nebo ho nedáte vůbec), ve skutečnosti zanechá Vaše kadeře suché, krepaté a křehké, zatímco nadměrné množství je zatěžují a ničí jejich pružnost a definici.

Jste připraveni znovu prožít sen o vlasech zářivých jako hedvábí?